TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Plikytų sausainių ir maskarponės tortas su Rududu
Plikytų sausainių tortas su maskarpone

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
500 gramų plikyti sausainiai
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu arba naminio)
4 šaukštai cukraus pudros
4 šaukštai vandens
2 šaukštai želatinos
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
2 šaukštai citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiekvieną plikytą sausainį įpjauti per pusę ir įdaryti puse arbatinio šaukštelio Rududu. Puse sausainių iškloti apvalią torto formą, nuimamais kraštais.

2.
Želatiną išbrinkinti vandenyje ir pakaitinti, kad ištirptų. Tik jokiu būdu neužvirinti! Palikti atvėsti.

3.
Grietinėlę išplakti, kai jau pradeda standėti, pamažu suberti cukraus pudrą. Dar šiek tiek paplakti. Sudėti maskarponę, citrinos žievelę ir sultis. Gerai permaišyti. Pamažu, maišant supilti atvėsusią želatiną.

4.
Pusę kremo sudėti ant sausainių. Tuomet dėti antrą sluoksnį plikytukų ir ant viršaus uždėti likusį kremą. Dėti į šaldytuvą nakčiai. Skanaus.




admin · 2021-11-11 06:00 · 446 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt