TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Su medumi marinuota paprika žiemai
Paprika su medumi žiemai



INGREDIENTAI:
pagal poreikį paprikos (kiek telpa į stiklainius)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių marinavimui mišinio
1 šaukštelis medaus
Marinatui:
5 litrai vandens
3 stiklinės cukraus
3 stiklinės acto 9%
300 mililitrų aliejaus
5 šaukštai druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pirmiausiai 7 l puode užkaičiu 5 l vandens.

2.
Iki jam užverdant išsėklinu ir supjaustau stambiais gabalais paprikas, perplaunu, kad neliktų sėklų. Į švarius stiklainius dedu po 2 - 4 skilteles česnako, 1 a. š. sauso prieskonių mišinio marinavimui, 1 - 2 a. š. medaus. Medus tinka bet koks – tiek šviežias, tiek susicukravęs, tiek dirbtinis (iš visiškos bėdos).

3.
Paprikas beriu į verdantį vandenį – tiek, kad jos laisvai plaukiotų – ir blanširuoju 5-6 minutes. Išgriebiu iš vandens ir paspaudžiant dedu į stiklainius. Vėsdama paprika dar sugula, todėl neskubu, vis papildau stiklainius vienu-kitu gabaliuku. Kai jau visos paprikos išparceliuotos, į vandenį pilu 3 stiklines be kaupo cukraus, 5 v. š. rupios druskos, 300 ml aliejaus. Užverdu mišinį ir į verdantį supilu 3 stiklines 9 proc. acto.

4.
Marinatu užpildau stiklainius, suku dangtelius ir apverstus kloju kuo šilčiau. Šiame etape skubu, kad kuo ilgiau laikytųsi karštis. Laikau apklotus apie 12 h. Sandėliuoju rūsy, nors draugės pasakojo, kad laiko šiuos konservus virtuvės spintelėje.




admin · 2021-11-04 21:00 · 517 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt