INGREDIENTAI: 1 kilogramas varškės
4 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
150 gramų manų kruopų
100 mililitrų pieno
100 gramų sviesto (minkštas)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek razinų
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Razinas užpilti karštu vandeniu ir palikti, kad išbrinktų.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir druska lengvai išplakti šluotele, supilti į varškę ir viską gerai ištrinti šaukštu.
3.
Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti plakikliu.
4.
Tuomet supilti pieną, manus ir vėl masę išplakti plakikliu. Sudėti razinas. Pilti varškę į sviestu išteptą kepimo formą.
5.
Kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių, tikrinti vidurį mediniu pagaliuku.
6.
Iškepusį varškės apkepą apibarstyti cukraus pudra.