INGREDIENTAI: 250 gramų krevečių be kevalo
200 gramų makaronų
250 mililitrų pomidorų tyrės
1 vienetas šalotinių svogūnų
100 mililitrų balto sauso vyno
70 mililitrų grietinėlės, liesos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis pomidorų pastos
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
1 vienetas salierų stiebų (nedidelio)
pagal skonį aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos
Kepimui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu krevetės nevirtos, pirmiausia apkepti šlakelyje aliejaus ir atidėti į šalį, jeigu virtos - joms tereiks sušilti gaminimo pabaigoje.
2.
Išvirti mėgstamus makaronus.
3.
Svogūną, saliero stiebą smulkiai supjaustyti. Česnaką susmulkinti.
4.
Į keptuvę su aliejumi dėti svogūną, saliero stiebą. Nustačius nedidelę kaitrą kepti, kol svogūnai, salieras suminkštės. Dėti pomidorų pastą. Maišant pakepinti apie minutę. Supilti vyną ir pakaitinti keletą minučių. Suberti smulkintą česnaką, aitriąją papriką, džiovintą baziliką, supilti pomidorų tyrę (galima naudoti šviežius trintus pomidorus, konservuotus pomidorus ar pan.), pagardinti druska. Lėtai virti apie 10 min., kad visi skoniai geriau susijungtų.
5.
Į padažą supilti grietinėlę, sudėti krevetes, makaronus, keletą minučių pakaitinti, maišant, kad viskas gerai susimaišytų ir krevetės sušiltų.