INGREDIENTAI: 500 gramų upėtakio
3 skiltelės česnako
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
1 šaukštas aliejaus (+ šiek tiek kepimui)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Upėtakio filė pagardinkite druska bei pipirais.
2.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepkite žuvį iš abiejų pusių.
3.
Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
4.
Iškepusią žuvį sudėkite į kepimui skirtą indą. Užberkite supjaustytus česnakus.
5.
Iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišykite padažą ir užpilkite ant žuvies su česnakais.
6.
Kepkite 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min., kol padažas sušils ir pradės burbuliuoti. Tiekite iškart su norimu garnyru.