INGREDIENTAI: 1 litras vištienos sultinio (paruošimui naudojome 2 Maggi Bio sultinio kubelius)
300 gramų krevečių (lukštentų, tinka ir šaldytos)
400 mililitrų kokosų pieno
1 vienetas raudonosios paprikos
6 vienetai pievagrybių
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai raudonosios kario pastos (arba pagal skonį)
1 gabalėlis imbiero (apie 2-3 cm)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba ketvirtis paprastos citrinos)
1 šaukštas žuvies padažo (nebūtina)
2 skiltelės česnako
1 šaukštas kokosų aliejaus
Patiekiant:
100 gramų ryžių makaronų (arba kitokių makaronų, žr. patarimus)
1 saujelė kalendros (patiekiant)
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 saujelė sezamo sėklų (nebūtina)
1 vienetas aitriosios paprikos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošiame ingredientus - svogūną smulkiai sukapojame, papriką supjaustome plonomis juostelėmis, pievagrybius - riekelėmis. Imbiero šaknį nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
2.
Jei naudosite ryžių makaronus (ar kitokius makaronus, pvz. tinka skirti ramen), juos pasiruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Mano naudojamus tereikėjo užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 3-4 min.
3.
Puode ant vidutinės ugnies ištirpiname kokosų aliejų. Dedame smulkintą svogūną ir apkepiname iki suminkštės. Įspaudžiame česnaką, beriame tarkuotą imbierą ir maišydami pakepiname pusę minutės.
4.
Dedame papriką ir maišydami pakepiname 2-3 minutes. Dedame pievagrybius, krevetes, kario pastą ir maišydami pakepiname 2-3 minutes.
5.
Supilame sultinį, kokosų pieną ir pakatiname iki beveik užvirs.
6.
Įspaudžiame žaliosios citrinos sultis, įpilame žuvų padažo (jei nenaudojate - pagal skonį druskos), išmaišome. Paragaujame, ar patinka skonis. Jei norisi rūgščiau, įspaudžiame dar citrinos sulčių, jei sūriau - įdedame dar žuvų padažo (arba druskos), o jei aštriau - dar kario pastos (ją prieš tai išmaišykite su trupučiu vandens).
7.
Į kiekvieną dubenėlį dedame ryžių makaronų ir pilame sriubos. Papuošiame kalendrų lapeliais, trupučiu sezamo sėklų, žaliosios citrinos griežinėliais ir keletu aitriosios paprikos riekelių (jei naudojate).
Patarimai:
•
Skirtingų kario pastų skonio intensyvumas ir aštrumas skiriasi, tad jei nemėgstate aštriai, gaminimo pradžioje geriau dėkite tik šaukštą pastos ir papildomai jos pagal skonį įdėkite baigdami virti sriubą.
•
Jei krevetes naudosite šaldytas, prieš pat pradėdami gaminti sriubą jas užpilkite šiltu (labai lengvai) vandeniu ir palikite atitirpti. Tada nusunkite ir naudokite pagal receptą. Sriubai tinka tiek šviežios, tiek jau apvirtos krevetės.
•
Šią krevečių sriubą galite patiekti ir su kvietiniais makaronais, pvz. skirtais ramen. Juos paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Arba galite sriubos gaminimo pabaigoje į ją įberti pora saujų paprasčiausių vermišelių ir pavirti iki jie suminkštės.