INGREDIENTAI: 540 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
5 šaukštai manų kruopų
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudėti varškę, įmušti kiaušinius, suberti miltus, manų kruopas, kepimo miltelius, viską išmaišyti ir palikti 20 - 60 minučių pastovėti.
2.
Iš pastovėjusios tešlos suformuoti pailgą volelį ir supjaustyti į 16 lygių dalių.
3.
Iš kiekvienos dalies suformuoti blynelį, galima paspausti peiliu arba pirštais.
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus varškėčius.
5.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir šiuo plakiniu aptepti varškėčius.
6.
Kepti įkaitintoje iki 175 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Po 15 minučių kepimo, varškėčius apversti ir baigti kepti.