INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų šakočio
150 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
3 šaukštai želatinos
0.5 vieneto žaliųjų citrinų sulčių
0.5 vieneto citrinos žievelės
Papuošimui:
1 saujelė melisos (lapeliai)
Padažui:
1 saujelė uogų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šakotį susmulkinkite iki mažų trupinėlių. Sviestą ištirpinkite. Supilkite ant trupinių, gerai išmaišykite.
2.
Supilkite į tortinę, paskirstykite tolygiai ir gerai paspauskite, kad susidarytų torto padas. Dėkite į šaldytuvą tortinę, kad sutvirtėtų trupiniai.
3.
Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje ir paliekame pravėsti.
4.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Maskarponę su kondensuotu pienu maišykite iki vientisos masės. Po truputį įplakite grietinėlę. Želatiną maža srovele supilame į sūrio masę. Gerai išmaišome.
5.
Maskarponės masę pilame ant torto pado. Puošiame melisos lapeliais ir uogomis. Dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir sustingtų.