INGREDIENTAI: 500 gramų faršo
2 vienetai kiaušinių
100 gramų ryžių
100 gramų kopūstų
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Padažui:
500 mililitrų vandens
200 mililitrų grietinėlės
4 šaukštai pomidorų padažo
2 skiltelės česnako
šiek tiek prieskonių
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Ryžius išvirkite, atvėsinkite.
2.
Kopūstus smulkiai supjaustykite (jei norite labai minkštų, kopūstus pakepinkite arba 3-4 min. pavirkite, kol šiek tiek suminkštės).
3.
Svogūną labai smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
4.
Faršą sumaišykite su druska, pipirais, imuškite kiaušinius, sudėkite ryžius, kopūstus, morkas ir svogūnus. Masę permaišykite ir formuokite norimo dydžio kukuliukus. Kukuliukus sudėkite į gilesnį kepimo indą.
5.
Pasigaminkite padažą: pomidorų padažą sumaišykite kartu su grietinėle, tada po truputį pilkite vandenį ir viską gerai permaišykite, sudėkite prieskonius, žoleles ir smulkintą česnaką. Užpilkite kukuliukus, uždenkite indą folija.
6.
Kepkite 40 min iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, foliją atidenkite ir kepkite dar 10 minučių, kad kukuliukai apskrustų. Patiekite apibėrę žalumynais, su bulvėmis, grikiais ar kitu patinkančiu garnyru.