INGREDIENTAI: 200 g sausainių
120 g sviesto
350 g braškinio jogurto
3 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
350 g maskarponės sūrio
5 šaukštai citrinų sulčių
20 g želatinos
2-3 saujos braškių (tinka ir šaldytos)
1 pakelis žele su skoniu
PARUOŠIMO BŪDAS:
Želatiną užpilti 70 ml vandens ir palikti išbrinkti. Į plastikinį maišelį subertus sausainius smulkiai sutrupinti kočėlu. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su trupiniais. Masę sukrėsti į torto formą nuimamais kraštais (naudojau 24 cm skersmens) ir suspausti. Padėti į šaldytuvą, kol ruošime kremą. Maskarponę ištrinti su jogurtu, sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinų sultimis. Išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną iš pradžių sumaišyti su 2 šaukštais kremo, paskui sukrėsti į likusį kremą ir išsukti. Dar nesustingusį kremą supilti ant trupinių papločio ir dėti į šaldytuvą, kad truputį sustingtų. Puošti riekelėmis supjaustytomis braškėmis. Ant viršaus užpilti paruoštą pagal aprašymą torto žele (naudojau pakelį braškinės žele, ištirpintos su ketvirtadaliu mažiau vandens negu instrukcijose ant pakelio parašyta). Skanaus!