INGREDIENTAI: 350 gramų lašišos filė
8 vienetai smidrų (ar brokolio žiedynių, morkų šiaudelių)
2 saujelės vyšninių pomidorų
3 šaukštai pesto (naudojau krapų pesto, bet tinka ir kitoks)
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smidrus kruopščiai nuplauti ir nuvalyti. Kiekvieną lenkti, suėmus už skirtingų galų, nulaužiant sumedėjusius smidrų galiukus. Perlieti verdančiu vandeniu.
2.
Pasiruošti du didesnius folijos lapus. Į kiekvieno vidurį sudėti pusę smidrų, apšlakstyti trupučiu aliejaus, pabarstyti druska ir pipirais.
3.
Lašišą perpjauti pusiau, kiekvieną gabalėlį dėti ant smidrų. Aptepti krapų pesto.
4.
Pomidoriukus perpjauti pusiau, išdėlioti ant lašišos. Užlenkti folijos kampus į viršų, suimti ir šiek tiek susukti, suformuojant uždarą kišenėlę.
5.
Dėti kepti į iki 170 C laipsnių įkaitintą orkaitę apie 12 - 17 minučių, priklausomai nuo lašišos gabaliukų storio, kol lašiša iškeps.