INGREDIENTAI: Pagrindui:
180 gramų sausainių
100 gramų migdolų
80 gramų sviesto
Viršui:
500 gramų maskarponės sūrio
120 gramų jogurto, natūralaus
100 gramų varškės (naudojau riebią)
3 šaukštai želatinos
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
šiek tiek cukraus (pagal skonį)
šiek tiek vanilinio cukraus (pagal skonį)
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilti 100 ml kambario temperatūros vandens ir palikti 15-20 min išbrinkti.
2.
Sausainius sumalti, migdolus sukapoti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir migdolais. Dėti į 24 cm tortinės, išklotos kepimo popieriumi, dugną, išlyginti ir gerai paspausti. Padėti į šaldiklį arba šaldytuvą, kol gaminsite kremą, kad sustingtų.
3.
Maskarponę, maltą varškę, jogurtą, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žievelę sumaišyti. Tada į masę plona srovele nuolat maišydami supilkite virš nedidelės ugnies arba garų vonelėje ištirpintą ir pravėsintą želatiną. Gautą kremą supilti ant sustingusio sausainių pagrindo.
4.
Papuošti uogomis ir dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų. Jeigu norisi, kremui sutvirtėjus galite ant viršaus dar užpilti sluoksnį mėgiamo skonio žele iš pakelio (ją ruoškite pagal instrukcijas, tik pilkite ketvirtadaliu mažiau vandens negu kad parašyta).