INGREDIENTAI: 500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
11 gramų sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
Pabarstymui:
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpiname.
2.
Pieną truputį pašildome (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).
3.
Į šiltą pieną suberiame mieles, cukrų, supilame aliejų, sviestą. Gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską. Masę gerai išminkome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltai 1,5 – 2 val, kad masė pakiltų dvigubai. Perminkome tešlą. Paliekame dar 15 min pakilti.
4.
Pabarstymui sumaišome rudąjį cukrų ir cinamoną.
5.
Kiaušinio trynį lengvai paplakame.
6.
Mielinę tešlą iškočiojame į keturkampį lakštą. Gausiai pabarstome rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Susukame į ritinėlį. Supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, palikdami tarpus, nes dar pakils. Patepame kiaušinio tryniu. Leidžiame dar 20 min pailsėti ir šiek tiek pakilti.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.