TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės bandelės su cinamonu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
300 mililitrų pieno
50 gramų sviesto
11 gramų sausų mielių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
Pabarstymui:
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas malto cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ištirpiname.

2.
Pieną truputį pašildome (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų).

3.
Į šiltą pieną suberiame mieles, cukrų, supilame aliejų, sviestą. Gerai išmaišome. Suberiame miltus, druską. Masę gerai išminkome. Uždengiame švariu rankšluosčiu ir paliekame šiltai 1,5 – 2 val, kad masė pakiltų dvigubai. Perminkome tešlą. Paliekame dar 15 min pakilti.

4.
Pabarstymui sumaišome rudąjį cukrų ir cinamoną.

5.
Kiaušinio trynį lengvai paplakame.

6.
Mielinę tešlą iškočiojame į keturkampį lakštą. Gausiai pabarstome rudojo cukraus ir cinamono mišiniu. Susukame į ritinėlį. Supjaustome nedideliais gabalėliais. Sudedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą, palikdami tarpus, nes dar pakils. Patepame kiaušinio tryniu. Leidžiame dar 20 min pailsėti ir šiek tiek pakilti.

7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.




admin · 2021-07-02 21:00 · 394 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt