INGREDIENTAI: 2 vienetai lašišų filė su oda (kepsnių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Marinatui:
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas medaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
Garnyrui:
1 pundelis smidrų
300 gramų bulguras (virto)
1 šaukštelis ciberžolės
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (smidrams)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Marinatui į dubenėlį dedame medų, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, išspaustą česnaką ir viską gerai išmaišome.
2.
Smirdus nuplauname, nusausiname, nupjauname sumedėjusią dalį.
3.
Lašišos filė gabaliukus iš abiejų pusių apibarstome druska, pipirais ir aptepame marinatu ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Likusį marinatą pilame ant lašišos filė gabaliukų. Šalia dedame smidrus, apšlakstome juos alyvuogių aliejumi, apibarstome druska ir trupučiu pipirų, rankomis pavartome, kad prieskoniai ir aliejus pasiskirstytų tolygiai. Paliekame 10 min pasimarinuoti.
4.
Kepame iki 210 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių (priklausomai nuo lašišos gabaliukų dydžio ir storio).