INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
Padažui:
200 gramų baravykų
200 mililitrų grietinėlės
3 riekelės šoninė (sūdytos, plonai pjaustytos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas morkų
30 gramų sviesto
1 pundelis krapų (smulkintų)
1 pundelis svogūnų laiškų (smulkintų)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nuplauname, jei su stora lupena - nuskutame, sudedame į puodą, pagardiname druska, svogūnų laiškais ir krapais. Pilame tiek vandens, kad apsemtų. Verdame, kol suminkštės.
2.
Ruošiame padažą. Supjaustome šoninę mažais gabalėliais.
3.
Sudedame šoninės gabaliukus į keptuvę, kaitiname, pavartant, kol taps gražios auksinės spalvos.
4.
Svogūną nulupame, morką nuskutame. Svogūną supjaustome nedideliais kubeliais, morką sutarkuojame. Baravykus nuplauname, supjaustome juostelėmis.
5.
Morką ir svogūną suberiame į keptuvę su šonine ir pakepiname, pavartant, kol suminkštės. Suberiame baravykus, sudedame sviestą ir pakepiname, pavartant, dar apie 5 min. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol pradės tirštėti. Suberiame smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, beriame druskos.
6.
Padažą pilame ant bulvių ir skanaujame.