TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Traškios baklažanų lazdelės

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų
200 gramų panko džiūvėsėlių (arba paprastų džiūvėsėlių)
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas citrinų
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį česnako miltelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Baklažanus supjaustyti pailgomis juostelėmis. Įtrinti česnako milteliais, druska ir pipirais.

2.
Keptuvėje gausiai įkaitinti aliejaus.

3.
Dubenėlyje išplakti kiaušinius. Į lėkštę supilti džiūvėsėlius.

4.
Baklažanų lazdeles po vieną merkti į kiaušinių plakinį, tada - į džiūvėsėlius, tada vėl į kiaušinius ir dar kartą į džiūvėsėlius.

5.
Lazdeles kepti įkaitintame aliejuje iki gražiai apskrus.

6.
Patiekiant apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis.

7.
Šias lazdeles tinka patiekti su graikišku jogurtu, pagardintu druska, pipirais ir įspausta česnako skiltele.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Panko džiūvėsėlių rasite daugelyje didesnių prekybos centrų Azijos virtuvių skyriuje. Jie šiek tiek traškesni negu įprasti džiūvėsėliai. Bet jeigu jų neturite, galite naudoti ir paprastus.




admin · 2025-04-24 15:34 · 8 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt