INGREDIENTAI: 5 vienetai tortilijų (naudojau Santa Maria)
1 vienetas avokadų (nedidelio, prinokusio)
80 gramų sūrio (naudojau perpus čederį ir mocarelą, bet tinka ir fermentinis ar kitas mėgiamas)
50 gramų konservuotų kukurūzų
Kepimui:
pagal poreikį sviesto (arba aliejaus)
Patiekiant:
šiek tiek salsa padažo (naudojau Santa Maria)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Iš tortilijų išspausti maždaug 5 - 6 cm dydžio apskritimus. Galima išspausti konditeriniu žiedu ar uždėti puodelį ir apipjauti peiliu.
2.
Sūrį sutarkuoti, avokadą perpjauti pusiau, išimti kaulą, minkštimą išskobti ir supjaustyti plonais griežinėliais.
3.
Ant kiekvieno tortilijos gabalėlio vienoje pusėje padėti po avokado gabalėlį, po kelis kukurūzus, žiupsnį sūrio ir užlenkti.
4.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, kaitrą sumažinti iki nedidelės (kad nesuskrustų per daug) dėti paruoštus mini takus. Jie gali atsidarinėti, tad kepant iš pirmos pusės reikėtų šiek tiek mentele prilaikyti. Po maždaug 30 sekundžių apversti, šiek tiek spustelėti mentele (kad sūris gerai suklijuotų abi takų puses) ir dar pakepti iki apskrus ir kita pusė, laikyti jau nebūtina.
5.
Šiuos kąsnelius labai tinka patiekti su salsa padažu ar kitu mėgiamu pagardu.
Patarimai:
•
Jei norite kąsneliams suteikti dar daugiau skonio, įdarą papildomai pagardinkite Santa Maria tako prieskonių mišiniu.
•
Tortilijų likučių neskubėkite išmesti. Iš jų galima paruošti dar vieną nuostabų užkandį - tortilijų traškučius, kurių receptą rasite čia.