TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Trapūs čeburekai su mėsa
Trapūs čeburekai su mėsa

Porcijų skaičius: 14


INGREDIENTAI:
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (60-65 laipsnių temperatūros)
25 mililitrai aliejaus
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų faršo (mėgstamo)
70 gramų svogūnų
70 mililitrų vandens (apytikriai, galima naudoti sultinį)
pagal skonį prieskonių (mėgstamų)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai į dubenį pilti šiltą vandenį, aliejų, išmaišyti. Tuomet suberti miltus, druską, minkyti apie 15 minučių, kol tešla bus elastinga ir vientisa. Atidėti ir palikti pastovėti kol darysite įdarą.

2.
Įdarui į dubenį dėti faršą, suberti smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, berti prieskonius, druską, viską gerai išmaišyti.

3.
Tešlą plonai iškočioti, išspausti norimo dydžio apskritimus, sudėti paruoštą įdarą, užlenkti per pusę, kruopščiai užspausti kraštus.

4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, kepti paruoštus čeburėkus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.




admin · 2025-04-17 03:33 · 31 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt