INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų datulių (naudojome minkštas, jei kietesnės, pamirkykite vandenyje)
150 gramų migdolų
100 gramų avižinių dribsnių
50 gramų kokoso drožlių
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai augalinės alternatyvos jogurtui (naudojome „Alpro“ su kokosais, bet tinka ir kitokių skonių)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštas tirpios kavos (ištirpintos 2 v.š. karšto vandens)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
150 gramų anakardžių riešutų (išmirkytų per naktį šaltame vandenyje arba 30 min. karštame, ką tik užvirusiame)
50 mililitrų augalinio migdolinio gėrimo (naudojome „Alpro“)
50 gramų kokosų aliejaus
2 šaukštai klevų sirupo (ar kito saldiklio)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
20 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Visus pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite, kol pasieksite daugmaž vientisą, lipnią konsistenciją (jei kombainas silpnesnis, galite pirmiausia pasmulkinti migdolus drauge su avižiniais dribsniais, o tik tada sudėti likusius ingredientus ir sutrinti).
2.
Visus kremo ingredientus sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos, glotnios masės (jei sunkiai trintųsi, galite įpilti dar šiek tiek „Alpro“ augalinio migdolinio gėrimo, bet nepadauginkite).
3.
Sukrėskite pyrago pagrindo masę į kepimo popieriumi išklotą nedidelį indelį ir standžiai suspauskite (ar tiesiog spausdami rankomis ant kepimo popieriaus suformuokite daugmaž 16x12 cm stačiakampį).
4.
Ant viršaus užtepkite anakardžių kremą. Padėkite į šaldiklį sustingti 1-2 val.
5.
Išėmę iš šaldiklio, pyragą apšlakstykite tirpintu šokoladu. O tada pjaustykite gabalėliais ir skanaukite!
Patarimai:
•
Pyragą laikykite sandariame indelyje šaldytuve 3-4 dienas arba šaldiklyje 2-3 mėnesius.