INGREDIENTAI: 400 gramų vištų kepenėlių
50 gramų pomidorų tyrės
0.5 vieneto raudonosios paprikos (arba žaliosios)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
4 skiltelės česnako
1 sauja kalendros (arba petražolių)
1 šaukštelis paprikos miltelių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį ghee sviesto (arba alyvuogių aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smulkiai supjaustyti papriką, svogūną ir česnaką. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti pjaustytas daržoves kepti.
2.
Po kelių minučių sudėti pomidorų pastą, berti druską, pipirus, paprikos miltelius, išmaišyti ir pakepti dar keletą minučių.
3.
Per tą laiką pasiruošti kepenėles ir susipjaustyti jas nedideliais gabalėliais.
4.
Į keptuvę dėti kepenėles ir vis pamaišant kepti ant nedidelės kaitros 10 minučių - perkepti nereikia.
5.
Kol kepa kepenėlės, smulkiai susipjaustyti kalendras ir kepenėlėms iškepus berti jas į keptuvę, išmaišyti.
Daugiau keto draugiškų Simonos receptų ir mitybos patarimų rasite jos tinklaraštyje bei knygoje.