INGREDIENTAI: 750 gramų faršo (naudojau jautieną ir kalakutieną)
1 vienetas kiaušinių
0.5 vieneto svogūnų (tarkuoto)
2 skiltelės česnako
šiek tiek prieskonių maltai mėsai
šiek tiek petražolių
šiek tiek krapų
šiek tiek džiovinto raudonėlio
šiek tiek džiovintų bazilikų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek saldžiosios paprikos miltelių
Viršui:
180 gramų rudųjų pievagrybių
1 vienetas morkų
0.5 vieneto svogūnų
3 šaukštai tepamo sūrelio su žalumynais
3 skiltelės česnako
šiek tiek sūrio (tarkuoto)
šiek tiek krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į faršą suberti prieskonius, įmušti kiaušinį, įtarkuoti svogūną, sudėti žalumynus ir gerai išmaišyti.
2.
Morką nuskusti ir sutarkuoti, pievagrybius nuvalyti ir smulkiai supjaustyti, svogūną irgi supjaustyti ir viską keptuvėje aliejuje trumpai pakepinti, kol morkos ir svogūnas suminkštės. Kai atvės, įmaišyti smulkintą česnaką, krapus ir tepamą sūrelį.
3.
Faršą padalinti į 5 dalis, padaryti plonus paplotėlius ir trumpai apkepti keptuvėje iš abiejų pusių.
4.
Sudėti paplotėlius ant kepimo formos, išklotos kepimo popieriumi, ant jų sudėti pievagrybius su morkomis ir ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio.
5.
Kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 12 - 15 minučių, patiekti su mėgstamu garnyru ar salotomis. Aš patiekiau su bulvių koše ir burokėlių salotomis su raugintais kopūstais ir pupelėmis.