INGREDIENTAI: Biskvitui:
440 gramų cukraus
400 gramų miltų
350 mililitrų pieno
250 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
80 gramų kakavos
4 šaukštai tirpios kavos
3 šaukštai vandens (karšto, kavai ištirpinti)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (naminio ar Rududu)
1 šaukštas brendžio
Sirupui:
185 mililitrai kavos (stiprios, paruoštos)
95 gramai cukraus
1 šaukštas brendžio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui sviestą atšildom iki kambario temperatūros. Kepimo formos dugną išklojam kepimo popierium, šonus ištepam sviestu.
2.
Kavą ištirpdom 3 šaukštuose karšto vandens ir supilam į pieną. Sviestą išsukam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kai masė jau puri, po vieną įplakam kiaušinius. Po to paplakam dar 2-3 minutes. Į masę įsijojame miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Supilam pieną, išmaišom.
3.
Padalijam tešlą pusiau ir supilam į dvi formas (naudojau 24 cm skersmens), kepam orkaitėje įkaitintoje iki 165 laipsnių apie 40-50 minučių. Jei neturit dviejų vienodų kepimo formų ir negalit išsyk kepti dviejų biskvitų, dalinkit visus produktų kiekius pusiau ir maišykit tešlą per du kartus.
4.
Iškepusiems leidžiam atvėst 5-8 minutes, išimam iš formų, perkeliam ant grotelių ir ataušinam iki galo.
5.
Į nedidelį prikaistuvį supilam kavą ir suberiam cukrų. Užverdam, sumažinam ugnį iki minimalios ir verdam maždaug 15 minučių, kol skysčio tūris sumažėja perpus. Išjungiam viryklę, supilam brendį (arba romą) ir ataušinam.
6.
Maskarponę išplakam su karamelizuotu sutirštintu pienu iki purios ir vientisos masės. Įplakam brendį.
7.
Į torto formą dedam vieną biskvitą, apšlakstom ketvirčiu sirupo, dedam ketvirtį kremo, išlyginam. Dedam kitą biskvitą ir viską kartojam, kol baigiasi statybinės medžiagos.
8.
Leidžiam tortui pastovėt šaldytuve bent 12 valandų, o dar geriau - parą.