INGREDIENTAI: 540 gramų sausainių (karamelės skonio, 3 pakelių)
250 gramų kreminės varškės
200 gramų sviesto
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
180 gramų šokoladinių sausainių (1 pakelio)
2.5 šaukšto kakavos
Riešutams:
pagal skonį riešutų (įvairių)
šiek tiek sviesto
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Susmulkiname riešutus.
2.
Į keptuvę dedame truputį sviesto, beriame smulkintus riešutus ir šiek tiek cukraus. Pakepiname. Paliekame atvėsti.
3.
Puode išlydome 200 gr sviesto, supilame kondensuotą pieną, karamelizuotą kondensuotą pieną ir, maišydami, pakaitiname (bet neužverdame). Suberiame kakavą ir vėl viską išmaišome. Paliekame atvėsti.
4.
Sulaužome šokoladinius ir karamelės skonio sausainius.
5.
Ant sausainių sudedame varškę ir gerai išmaišome. Suberiame riešutus, pamaišome. Supilame atvėsusią sviesto ir kondensuoto pieno masę. Viską dar kartą gerai išmaišome.
6.
Sausainių masę sudedame į norimą formą, tolygiai paskirstome, paspaudžiame. Dedame į šaldytuvą sustingti.
7.
Sustingusį puošiame pagal fantaziją.