INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas grietinės
3 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pusę bulvių sutarkuoti smulkia tarka drauge su svogūnu (galima ir bulvių tarkavimo mašina). Kitą pusę sutarkuoti stambesne tarka (pvz. vadinama "burokine"). Abi bulvių mases sumaišyti tarpusavyje.
2.
Įmušti kiaušinį, dėti grietinę, pagardinti druska ir trupučiu pipirų. Išmaišyti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Dėti po šaukštą bulvių masės kiekvienam blynui. Kepti ant vidutinės kaitros iki gražiai apskrus, tada apversti ir apkepti kitą pusę.
4.
Bulvinius blynus labai tinka patiekti su grietine ar jogurtu.